Ghidul nuntii in aer liber
Organizare nunta

Ghidul nuntii in aer liber

de

Nunta este un moment special in viata unui cuplu si, de aceea, orice mireasa isi doreste ca ziua cea mare sa fie spectaculoasa, perfecta, memorabila. Tocmai de aceea, povestea aceasta frumoasa si mult visata – ziua nuntii – poate creea mirilor o presiune extrem de mare si e pacat ca un moment magic, sa se transforme intr-o povara ce le fura bucuria si energia.

Din acest motiv, ne-am gandit sa deschidem alaturi de Camelia Minisan ( Ana Events – corturi festive si accesorii ), un subiect cat se poate de actual si util: Nunta in aer liber, structurat in 3 parti si anume:

  1. Nunta in aer liber – ce trebuie sa stie o mireasa: generalitati despre nunti outdoor
  2. Nunta in aer liber – locatii frumoase in Timisoara
  3. Nunta in aer liber – cortul si accesoriile: informatii despre corturi, tipuri de cort, pardoseala, sonorizare, etc.
  • Episod 1. Nunta in aer liber – Top 3 lucruri pe care trebuie sa le stie o mireasa fericita

V-ati vazut, v-ati placut, te-a cerut! Ce ramane de facut? (R: Nunta!)

Vom incepe incursiunea in acest subiect, punctand primele trei lucruri pe care trebuie sa le stie o mireasa atunci cand isi doreste o nunta in aer liber: data nuntii, numarul (aproximativ) de persoane, locatia.

  1. Data nuntii - in Romania, datorita climei, sezonul de nunti in aer liber este in intervalul iunie – septembrie. Data este un criteriu foarte important in organizarea evenimentelor in aer liber, deoarece lunile iunie si septembrie sunt mai “capricioase” din punct de vedere meteorologic decat lunile iulie si august. Daca in iulie si august aveti toate sansele sa va bucurati de o seara senina si placuta de vara, fara ploi reci sau vant, nu acelasi lucru se poate spune si despre lunile iunie si septembrie, iar in aceasta situatie trebuie luate in calcul elemente precum: cort, incalzire de exterior si pardoseala de exterior. Aceste elemente sunt “ingrediente” cheie ce compun reteta pentru o nunta frumoasa in aer liber, chiar daca vremea nu este de partea voastra.
  2. Numarul (aproximativ) de persoane. Acest criteriu va influenta semnificativ alegerea locatiei de desfasurare a nuntii. Un eveniment de 200 de persoane nu va putea fi gazduit intr-o locatie cu capacitate de 50 persoane, de aceea, estimarea numarului de invitati este extrem de important din punct de vedere organizatoric.
  3. Locatia. Acest punct il trecem acum succint in revista, insa il vom relua intr-un articol dedicat. In opinia mea, locatia este cel mai important element al unui eveniment in aer liber! In jurul ei se creaza povestea pe care vrem sa o spunem, ea contribuie substantial la nota aceea magica, de basm. Pe langa cadrul natural frumos, locatia trebuie sa fie si functionala din punct de vedere organizatoric, motiv pentru care sunt importante urmatoarele aspecte:
     - ce suprafata are spatiul exterior?
     - se pot monta corturi, scena, ring de dans?
     - exista restrictii de zgomot? Unele locatii au permisiune de functionare (si zgomot) doar pana la ora 23
     - exista energie electrica?
     - unde se afla pozitionate bucataria si toaletele in raport amplasamentul evenimentului?

Daca cele 3 criterii (data, numarul si locatia) sunt deja punctate in planul dumneavoastra de nunta, atunci sunteti pe drumul cel bun catre un eveniment organizat impecabil!

Va astept miercurea viitoare la o discutie despre Locatii pentru evenimente in aer liber in Timisoara.

Camelia Minisan
AnaEvents – corturi festive
 

Opinii (0)

Adauga opinia ta: