Machiajul in functie de forma fetei
Frumusete si dieta

Machiajul in functie de forma fetei

de

Dragi viitoare mirese! Nu aveti motive de ingrijorare in ceea ce priveste forma fetei. Indiferent ce forma a fetei aveti, exista trucuri de make-up pentru fiecare, astfel incat sa aratati remarcabil!

  • FATA OVALA:
Fata ovala Machiajul in functie de forma  fetei
In acest caz te poti considera norocoasa, fiindca este vorba de simetrie. Forma ovala a fetei este considerata a fi forma ideala, nefiind nevoie de machiaj corector. Naturaletea este cea care surprinde cel mai bine frumusetea unei astfel de trasaturi. Sprancenele trebuie sa formeze un arc natural.
Buza de jos poate fi evidentiata cu creion de buze doar pe linia ei. Blush-ul se aplica in forma literei C, catre coltul exterior al ochiului sa fie putin mai difuz.
Se poate aborda orice fel de machiaj: nude, intens, contrastant sau smokie, tinandu-se cont, bineinteles, de forma si dimensiunea ochilor, a buzelor si a nasului. In orice caz este foarte important sa ne machiem astfel incat sa scoatem trasaturile in evidenta si nu sa le ascundem sau sa le modificam.
In afara de simetrizare, este obligatoriu sa avem la indemana doua nuante de fond de ten, una mai deschisa, care se aplica pe toata fata, si alta mai inchisa pentru a da umbre fetei.
Nuantele se vor intrepatrunde perfect fara a se observa diferente.
 
  • FORMA PATRATA:
Fata patrata Machiajul in functie de forma feteiFruntea are aproape aceeasi lungime cu linia maxilarului, ceea ce inseamna ca incadrarea fetei (cu fond de ten mai inchis) se va face pe zona tamplelor sau a maxilarelor, iar accentul va trebui sa cada pe frunte, barbie si zona de sub ochi. Pentru a distrage atentia de la forma fetei, se accentueaza pometii cu ajutorul unui fard de obraz, astfel se creaza senzatia de extindere a ariei obrajilor, ceaa ce va contribui la ovalizarea fetei. Sprancenele trebuie sa deseneze forme cat mai rotunde, pentru a imblanzi liniile. Buzele se evidentiaza pentru a atrage atentia de la forma patrata a fetei.
 
  • FATA ROTUNDA:
Fata rotunda Machiajul in functie de forma feteiNu doar femeile mai plinute au fata rotunda, fata rotunda poate parea chiar mai micuta decat alte tipuri, obrajii par mai plini, iar barbia aproape rotunjita. Daca nu exista trasaturi dominante, se recomanda incadrarea din extreme, adica aplicarea unei pudre mai inchise pe tample si obraji, jumatatea dinspre urechi.
Se accentueaza centrul fetei cu un iluminator pe frunte si barbie, astfel se obtine un efect de alungire a fetei. Se poate ingusta barbia aplicand aceeasi pudra mai inchisa pe linia maxilarului si sub obraji. Rujul nu trebuie sa depaseasca linia naturala a buzelor, iar sprancenele sa fie pensate maturat si sa para putin mai lungi, cu ajutorul unui fard de sprancene.
 
  • FATA PARA:
Fata para Machiajul in functie de forma feteiMai ingusta la tample si putin mai lata in zona maxilarului, acest tip de fata are nevoie de iluminarea fruntii (pe centru, pentru a crea impresia de latire), a barbiei si a zonei de sub ochi.
Obrajii vor fi conturati incepand din dreptul ochilor, pana pe maxilare folosind o pudra mai intunecata pentru a reduce aria obrajilor.
Sprancenele trebuie pensate intr-un arc inalt, spre exterior.
 
 
  • FATA ALUNGITA:
Fata alungita Machiajul in functie de forma feteiFruntea este destul de lata si barbia lunga. Machiajul corect al acestui tip de fata presupune doar accentuarea obrajilor cu un blush, pentru a adauga volum in centrul fetei, si reducerea ariei barbiei cu ajutorul unei pudre bronzante sau de culoare mai inchisa.
Fardul de obraz nu trebuie extins pana la tample. Iluminatorul se evita.
 
 
 
  • FATA IN FORMA DE INIMA:
Fata inima Machiajul in functie de forma feteiOpusul tipului "para", mai lata la tample si mai ingusta in zona maxilarului, acest gen de fata are nevoie de lumina in centrul fruntii si pe barbie, iar tamplele si extremitatile pometilor trebuie umbrite cu ajutorul unei pudre sau fond de ten mai inchis. Se ilumineaza zona de sub ochi, ca atentia sa fie captata de centrul fetei. Nu se folosesc rujuri aprinse pentru ca se atrage atentia asupra jumatatii inferioare a fetei, iar contrastul va face ca barbia sa para mai subtire.
Sprancenele trebuie sa aiba o linie cat mai dreapta, urmarind in acelasi timp linia naturala a arcadei. Distanta dintre sprancene trebuie sa fie cat lungimea unui ochi. Un fard de ochi alb poate fi aplicat in mijlocul fruntii si pe marginile obrajilor pentru iluzia de latime.
 
  • FORMA DE ROMB:
Fata romb Machiajul in functie de forma feteiAvand fruntea si barbia inguste, dar oasele pometilor late, trebuie redusa linia lata a obrajilor. Se aplica o nuanta mai inchisa de fond de ten pe linia exterioara a pometilor inaintand spre coltul exterior al ochilor. Un fond de ten mai deschis se aplica pe barbie si frunte pentru a crea iluzia de latime.
Spancenele trebuie sa fie putin mai departate si sa deseneze un arc natural. Buzele nu trebuie evidentiate, deoarece pot evidentia in acelasi timp si latimea obrajilor.
 
 
Sper ca va sunt utile aceste sfaturi, iar pentru doamnele si domnisoarele care nu au timp pentru asa ceva, nu uitati ca exista profesionisti care va stau la dispozitie pentru a va face sa arati impecabil!
 
Cu drag, makeup artist & estetician Adina Zotinca
Opinii (0)

Adauga opinia ta: