Aruncarea buchetului de mireasa
Obiceiuri nunta

Aruncarea buchetului de mireasa

de

Cu  siguranta ai vazut sau cel putin ai auzit despre obiceiul in care mireasa arunca buchetul  fetelor necasatorite care participa la petrecere. Obiceiul se transmite inca din secolul 17, cand in Franta, pentru a avea noroc, invitatii rupeau bucati din rochia miresei.  Mai tarziu, pentru a salva rochia, miresele ofereau obiecte personale ca mai apoi sa se ajunga la jartiera sau la buchetul miresei, care oricum este perisabil si nu se poate pastra.

Traditia spune ca domnisoara care prinde buchetul miresei va fi urmatoarea care se va casatori.

Toate bune si frumoase dar, la cat de mult costa buchetul miresei in ziua de azi, si la cat de frumos este realizat, mai ca nu iti vine sa arunci cu el. In plus sunt domnisoare care nu vor sa fie puse in prim plan, sau care pur si simplu nu doresc sa se casatoreasca prea curand, refuzand astfel sa participe.

Asadar, daca ti-e prea drag buchetul si nu vrei sa il arunci sau daca nu ai domnisoare dornice de maritis, iti propunem cateva solutii elegante si practice:

  • Daca totusi doresti sa respecti traditia si sa arunci buchetul dar in acelasi timp doresti sa pastrezi buchetul ca amintire iti recomandam sa comanzi la florarie un buchet mai mic, realizat din aceleasi flori ca buchetul miresei, pe care sa il sacrifici de dragul traditiei. In felul acesta vei putea pastra buchetul miresei ca amintire si nu vei trece nici peste vechile obiceiuri.
  • Daca consideri ca nu ai destule domnisoare prezente, de ce sa nu faci o bucurie celui mai longeviv cuplu? Poti sa te documentezi inainte care ar fi acesta sau poti sa rogi dj-ul sa invite pe ring la dans toate cuplurile casatorite iar apoi sa roage cuplurile casatorite de mai putin de 5 ani sa ia loc, apoi cele casatorite de mai putin de 10 ani, si asa mai departe pana ramane pe ringul de dans cel mai longeviv cuplu. Eu zic ca merita, nu crezi?
  • Se intampla tot mai des sa ai invitati din alte locuri, alte judete sau chiar alte tari. In loc sa arunci buchetul fetelor necasatorite, poti face cadou buchetul invitatilor care au strabatut cel mai lung drum pentu a ajunge la casatoria voastra.   
  • In final, daca alegi varianta buchetului aruncat, trebuie sa fi foarte atenta unde si cum arunci buchetul.  Daca este posibil, simuleaza o aruncare inaintea nuntii pentru a te asigura ca buchetul nu va ramane atarnat de candelabru sau de decoratiuni si ca nu va ajunge in bolul cu cocktail.
     
Opinii (0)

Adauga opinia ta: