Acte pentru cununia civila Timisoara
Organizare nunta

Acte pentru cununia civila Timisoara

de

Stim ca aveti o gramada de drumuri de facut si o multime de telefoane de dat, pentru orice informatie de care aveti nevoie. Pentru a va economisi timpul va punem la dispozitie toate informatiile necesare referitoare la cununia civila in Timisoara. 

ACTELE DE IDENTITATE

Asadar, aveti nevoie de buletinul de identitate sau cartea de identitate in original, insotite de o xerocopie, care trebuie sa fie VALABILE pentru cetatenii romani care au domiciliul in Romania, precum si pentru cetatenii tarilor care fac parte din Uniunea Europeana. Pentru cetatenii romani domiciliati in strainatate si cetatenii straini este necesar pasaportul, iar pentru persoanele fara cetatenie, carnetul de identitate toate in original si insotite de o xerocopie.

CERTIFICATELE DE NASTERE

Aveti nevoie de certificatele de nastere in original insotite de cate o xerocopie. Cetatenii straini care nu sunt nascuti in Romania, trebuie sa prezinte certificate de nastere in original, apostilate cu Apostila Conventiei de la Haga, insotite de traducerea legalizata.

CERTIFICATELE MEDICALE PRENUPTIALE

De asemenea aveti nevoie de certificatele medicale prenuptiale. Acestea se obtin de la medicul de familie pe baza analizelor si sunt valabile 14 zile, timp in care trebuie incheiata casatoria. Acestea trebuie sa poarte mentiunea expresa „se poate casatori”.

ALTE ACTE:

Daca este cazul, trebuie sa prezentati dovada desfacerii sau incetarii casatoriei anterioare astfel aveti nevoie de:

 • Sentinta de divort, definitiva si irevocabila.
 • Certificatul de deces al fostului sot in original si xerocopie precum si certificatul de casatorie anterior.

ACTE NECESARE PENTRU CETATENII STRAINI LA INCHEIEREA CASATORIEI IN ROMANIA:

 • Actele de identitate in original si o xerocopie
 • Certificat medical prenuptial eliberat de o autoritate sanitara din Romania
 • In cazul unei casatorii anterioare, documentele care sa ateste desfacerea sau incetarea acesteia, in original, apostilat si insotite de traducere legalizata
 • Dovada eliberata ori autentificata de misiunile diplomatice sau oficiile consulare acreditate in Romania, din care sa rezulte ca viitorul sot, cetatean strain, indeplineste conditiile de fond cerute de legea sa nationala pentru incheierea casatoriei in Romania
 • Cetatenii statelor cu care Romania a incheiat tratate, conventii sau acorduri de asistenta juridica, pot prezenta documente eliberate de autoritatile competente de la locul de domiciliu (certificat de cutuma)
 • Pentru apatrizi, legea nationala este legea statului in care isi au domiciliul sau resedinta.
 • Daca viitorul sot, cetatean strain, nu este cunoscator al limbii romane, oficierea casatoriei se va face obligatoriu in prezenta unui traducator autorizat.
 • Cetatenii germani, pe langa dovada eliberata de Misiunea Diplomatica vor trebui sa prezinte si un certificat de capacitate de casatorie, apostilat,  eliberat de oficiul de stare civila competent din Germania, impreuna cu traducerea acestuia in limba romana, legalizata de un notar public din Romania.

TINE MINTE:

 1. Viitorii soti se vor prezenta impreuna in vederea inregistrarii declaratiei de casatorie, cu actele mentionate mai sus. Casatoria se va incheia intre a 10-a si a 14-a zi de la inregistrarea declaratiei de casatorie.
 2. Este necesar ca cel putin unul din viitorii soti sa aiba domiciliul sau resedinta in Timisoara.
 3. Varsta minima necesara pentru incheierea casatoriei este de 18 ani.
 4. Cu privire la nume, sotii au posibilitatea:
  • Sa pastreze fiecare numele pe care l-au avut inainte de casatorie.
  • Sa ia amandoi numele unuia dintre soti.
  • Sa poarte numele lor reunite.
 5. La oficierea casatoriei este obligatorie prezenta a doi martori, persoane majore, avand asupra lor actele de identitate.
 6. Casatoriile se oficiaza in zilele de  vineri si sambata in sala de cununii din incinta Iulius Mall Timisoara.
 7. Incheierea casatoriilor in sala festiva din cadrul Primariei Municipiului Timisoara se face in functie de disponibilitatea salii si in afara programului dedicat cununiilor la Mall.
 8. Dosarele se pot depune in zilele de miercuri si joi intre orele 08:30 – 16:30 in cladirea primariei, sala 11, parter.
 9. Pentru alte informatii puteti suna la numarul de telefon 0256/408346.
 10. Nu se fac programari telefonice.
 11. Nu exista taxe de casatorie.
 12. Nu exista taxa foto-video.
 13. Este foarte important sa aveti la dumneavoastra si actele in original.

 Spor la treaba si drumuri cat mai putine!

Opinii (0)

Adauga opinia ta: