Asezarea invitatilor la petrecere
Organizare nunta

Asezarea invitatilor la petrecere

de

Asezarea musafirilor la o nunta poate parea un aspect lipsit de importanta pentru atmosfera petrecerii. Lucrurile nu stau totusi asa. Multa vreme s-a considerat ca asezarea invitatilor trebuie sa respecte o serie de reguli, dependente de rangul acestora, de gradul de rudenie, de relatia in care se afla cu cei doi miri. Protocolul impunea o atentie deosebita, orice trecere peste conventiile de acest gen fiind considerata un afront adus partii nedreptatite. In zilele noastre cand vine vorba despre reuniuni de familie sau intalniri cu prietenii ocuparea locurilor este o chestiune de detaliu. Cand este vorba insa despre o nunta, unde numarul invitatilor este foarte mare trebuie sa ne intereseze problema amplasarii pentru a asigura o dispozitie cat mai buna in randul invitatilor.

In capul mesei trebuie asezati intotdeauna amfitrionii, gazdele care au organizat evenimentul, in cazul nostru mirii. Masa unde se aseaza mirii trebuie amplasata intr-un loc central, de unde pot fi vazuti de toti ceilalti invitatii. Ornamentele acestei mese sunt de asemenea mult mai bogate decat ale celorlalte, pentru a sublinia odata in plus importanta actorilor principali.

Masa prezidiu miri Imagia Cluj Napoca(c) Imagia

Daca organizarea nuntii tale o lasi in seama unei echipe profesioniste poti fi sigura ca ea se va ocupa si de aspectul aranjarii invitatilor la mese. Daca insa tu esti cea care iti amenajezi spatiul trebuie sa tii cont de cateva sugestii utile. Trebuie in primul rand sa estimezi corect dimensiunile salii si capacitatea ei. Trebuie sa stii cate mese vei avea la dispozitie si care este foma acestora (rotunde, dreptunghiulare, patrate), precum si numarul de persoane pe care le poti aseza la fiecare masa. Dupa ce ai toti acesti parametri trebuie sa hotarati voi, mirii, la care masa vreti sa va asezati.

Alaturi de miri sunt asezati de regula nasii de cununie, parintii si fratii mirilor, in masura in care spatiul o permite.

Urmeaza sarcina gruparii invitatilor. Desigur trebuie sa gasesti criterii comune de asezare, pentru a evita situatii stanjenitoare in care invitatii asezati la o masa nu se cunosc, sau mai rau, nu se agreeaza. Gasirea criteriilor de selectare a invitatilor ar trebui facuta de la cele generale (familia miresei, respectiv a mirelui, prietenii, colegii, etc). Nu este indicat sa imparti grupurile naturale in grupuri mai mici pentru ca exista riscul izolarii cate unui invitat.

La mesele asezate in imediata apropiere de masa principala este indicat sa asezam familia imediata. Prietenii, colegii si amicii pot fi asezati mai departe de miri. Putem gasi si alte criterii de asezare a musafirilor, in afara de cele de apartenenta, cum ar fi varsta sau interesele comune. Daca numarul invitatilor permite ar trebui sa asezam intercalat femei si barbati. Cei care sosesc singuri, fara pereche, ar trebui asezati la aceeasi masa intrucat o nunta este o ocazie deosebita de a cunoaste oameni noi. Trebuie insa sa fim prudenti, cei care nu se cunosc inca ar trebui sa aiba cel putin teoretic teme comune pentru a evita o atmosfera rigida.

In masura in care este posibil trebuie sa evitam amplasarea unor mese excesiv de lungi. In primul rand pentru a evita izolarea invitatilor intr-un singur spatiu, pentru a face posibil accesul invitatilor de la o masa la alta dar si pentru un acces mai usor la ringul de dans.

Masa miri si aranjarea meselor in sala Imagia Cluj(c) Imagia

Este important ca amenajarea salii sa dea prilej de mobilitate cat mai mare a invitatilor pentru a permite o cat mai buna interactiune. Daca avem un maestru de ceremonii care va anima atmosfera nuntii trebuie sa tinem cont de vizibilitatea acestuia din oricare parte a salii. Mirii trebuie sa faca tot posibilul ca invitatii sa se simta bine intrucat buna dispozitie este garantia succesului oricarei reuniuni de acest gen. Desigur organizarea nu este una facila dar merita osteneala. Nu lasa la voia intamplarii acest lucru, asigura-te ca toti invitatii au acces usor la locurile lor si stiu exact, pe baza unor bilete asezate la vedere, unde urmeaza sa stea.

Opinii (0)

Adauga opinia ta: