Buchetul de mireasa
Organizare nunta

Buchetul de mireasa

de

Te-ai intrebat vreodata ce povesti ascund florile pe care le vei tine in mana in ziua cea mare? Fiecare obiect care te va insoti are o istorie, semnificatii aparte si doza sa de misticitate. De ce sa nu afli ce inseamna buchetul tau de mireasa?

Se spune ca buchetul de mireasa este cartea de vizita a miresei, franturi dintr-un viitor luminos, licariri de sperante pentru o viata noua, primele raze dintr-o alta dimineata.

Chiar daca in prezent s-a uitat, in antichitate, florile din buchet ascundeau mesaje secrete. Se foloseau in compozitie atat ierburi placut mirositoare, care induceau anumite stari, dar deasemenea protejau impotriva vrajilor facute de persoanele malitioase. Plantele cu efecte afrodisiace, prezente si ele printre florile din buchet, erau consumate de catre miri inainte de noaptea nuntii.

In functie de alegerea facuta de catre mireasa, ai putea chiar sa ajungi sa o cunosti mai bine. Florile ascund personalitatea si caracterul acesteia. Daca buchetul ti-l va darui viitorul sot, cu siguranta, analizandu-i compozitia, iti vei putea da seama de sentimentele lui pentru tine.

Rosul poate transmite puterea inimii si a sentimentelor, florile precum lalelele, crizantemele, trandafirii, sunt flori delicate care mai mult decat iubirea, semnifica si tandretea dintre voi.

La fel cum un buchet iti poate pune in evidenta frumusetea ta si a rochiei, poti cadea in cealalta extrema in care sa te dezavantajeze. Insa daca ai grija si alegi cu atentie, nu vei avea probleme. Nu ai nimic de pierdut daca discuti cu un specialist despre acest subiect. Ai mare noroc ca nunta ta va avea loc in aceste vremuri moderne in care un specialist in arta florilor si a buchetelor este dispus mereu sa te ajute in alegerile tale.

De retinut! O rochie sobra are nevoie de flori colorate, viu colorate. La polul opus, rochia sofisticata, cu diverse aplicatii, motive, sau chiar culori, trebuie combinata cu un buchet monocolor, sau cel putin cu o nota de sobrietate.

In cazul in care te decizi sa nu apelezi la un specialist, o idee buna este sa descrii persoanei de la care achizitionezi buchetul, rochia de mireasa, tema nuntii, eventual sa ii arati si poze. Locul buchetului trebuie sa faca parte din intregul peisaj, integrarea sa in tema aleasa de tine conteaza foarte mult. O regula nescrisa este purtarea de catre mire a florii predominante din buchet, ca si accesoriu la costumul sau.

Dar sa nu uitam cea mai importanta caracteristica a buchetului de mireasa – balsam pentru privirile tale, ale invitatilor, si ale tuturor celor care iti vor fi aproape.

Cata vreme esti satisfacuta de alegerea ta, totul este sub control. Adu-ti aminte inca o data ca tu esti cea mai importanta, ca atare, daca nunta per ansamblu se ridica la nivelul asteptarilor tale, succesul este garantat.

Opinii (0)

Adauga opinia ta: