Jocuri pentru nunta: Descrie mireasa
Organizare nunta

Jocuri pentru nunta: Descrie mireasa

de

Jocul pe care vi-l propunem este potrivit pentru o receptie unde se regizeaza furatul miresei. Pentru a anima atmosfera cata vreme mireasa nu este prezenta, puteti delega maestrul de ceremonii sa capteze atentia invitatilor propunandu-le un joc care verifica spiritul de observatie.

Cata vreme mireasa lipseste petrecand o vreme departe de mire si de invitati, acestia pot sa o aiba totusi prezenta ca personaj principal al jocului. Jocul este mai amuzant daca participantii sunt barbati, mai ales ca ceea ce au de facut este sa isi aminteaca cat mai detaliat cu putinta vestimentatia miresei.

Desfasurarea jocului: Participantii la joc sunt rugati sa faca un exercitiu de memorie si pe baza a ceea ce au observat legat de vestimentatia si accesoriile miresei sa intocmeasca o lista cat mai completa. Maestrul de ceremonii poate sa le usureze sarcina propunand diferite categorii. Spre exemplu la categoria rochie, jucatorii trebuie sa isi aminteasca forma rochiei (ceea ce pentru un barbat care de regula nu are deprinderea de a observa croiul, forma, materialul este un lucru nu tocmai usor de facut). Sursa umorului va fi in mod inevitabil nepriceperea tipic masculina la astfel de detalii. La acelasi capitol, rochia de mireasa, participantii trebuie sa spuna care este forma si tipul decolteului, daca exista sau nu corset, forma rochiei de la brau in jos, daca exista sau nu trena, voal, etc. La capitolul accesorii invitatii trebuie sa isi aminteasca forma si materialul din care sunt confectionati pantofii si poseta. De asemenea un punct aparte il vor constitui bijuteriile si nu in ultimul rand coafura si machiajul.

In absenta miresei, invitatii vor crea liste in care trebuiesc trecute toate aceste detalii. Doamnele din sala ar fi bine sa nu intervina, pentru ca ele cu siguranta sunt observatoare mult mai bune ale detaliilor vestimentare.

Odata cu revenirea miresei toate detaliile despre care s-a amintit sunt luate la analizat. Acest moment are o semnificatie dubla: pe de o parte se compara listele concurentilor cu realitatea si se fac corecturi, determinandu-se astfel castigatorul, iar pe de alta parte se intampla ceea ce orice mireasa isi doreste, si anume ajunge in centrul atentiei si sunt apreciate toate detaliile vestimentatiei sale.

Cu siguranta atentia cu care mireasa a ales toate piesele pe care le poarta a fost una desavarsita. Este pacat ca aceste detalii sa nu fie observate de un ochi mai putin avizat. In consecinta, jocul nostru este nu doar un mod de a petrece vremea la receptie in absenta miresei, ci si o justa apreciere a aspectului acesteia.

Concluzia: Daca participantii la concurs observa mult mai putine detalii decat si-ar fi dorit mireasa, nu este decat o confirmare a faptului ca in general barbatii apreciaza aspectul unei persoane in ansamblu si subliniaza faptul ca felul in care ne imbracam trebuie sa fie in acord mai degraba cu gustul si felul nostru de a fi, decat cu asteptarile celorlalti. 

De multe ori, lucruri pe care noi le consideram esentiale in legatura cu aspectul nostru, detalii placute sau dimpotriva, trec neobservate de altii. Este bine deci sa fim mai atenti la modul in care detaliile se imbina si construiesc ansamblul.

Opinii (0)

Adauga opinia ta: