Dj-ul potrivit pentru nunta
Organizare nunta

Dj-ul potrivit pentru nunta

de

Alegerea dj-ului este una importanta in ecuatia unei nunti reusite. Fie ca aveti o formatie sau nu, este recomandabil sa contractati si un dj. Dar cum il alegem pe cel care trebuie? 

In primul si in primul rand ar trebui sa cautati care sunt cele mai reprezentative firme din Timisoara. Dj-ii care lucreaza sub obladuirea unei firme sau care au contracte cu o firma ar trebui sa fie mult mai in regula. Din toate punctele de vedere! In primul rand, din punct de vedere al muzicii. Daca lucreaza cu o firma care organizeaza evenimente sau de sonorizare, mai mult ca sigur, pe langa muzica pe care acesta o cunoaste de cand si-a descoperit pasiunea, acesta mai primeste si muzica pe care firma o detine legal. Sau cel putin asa ar trebui. Firmele serioase isi platesc taxele si licentele la zi si au voie sa difuzeze orice fel de muzica, oricand si in orice loc. Asadar, ar fi indicat sa verificati daca firma are platite taxele UPFR la zi. Mai exista taxa de eveniment la UCMR, iar dupa eveniment se plateste si o taxa la CREDIDAM. Nu e de glumit cu astfel de lucruri, pentru ca va puteti trezi pur si simplu cu un control la care daca ceva nu e in regula cu muzica, ramaneti fara ea la nunta. In urma zecilor de astfel de controale aproape 100 de dj si firme din partea de Vest a tarii au primit sanctiuni, confiscanduli-se aparatura, de la boxe pana la laptop, iar mirii au ramas fara muzica la nunta. Nu-i credeti pe cuvant pe cei care va "garanteaza" ca au asa zice "pile" si ca ei nu vor fi amendati, cereti-le copii dupa acte, in special dupa licentele UPFR. Acelea sunt cele mai importante in momentul in care vreti sa semnati un contract cu un dj pentru o nunta.
 
Cum alegem dj-ul la nunta ?
 
Cum gasiti un dj bun? Puteti merge prin cluburile sau pub-urile cunoscute din oras (in Timisoara sunt destule). Dj-ii seriosi de acolo lucreaza ori sub contract de PFA, ori sub contracte si la recomandarea unor firme de profil.
 

Chiar daca, sa zicem, muzica de club e diferita de cea de la nunta, cei care mixeaza prin locatiile respective va pot recomanda dj speciali de nunta, care sunt instruiti special pentru asa ceva.

Sunt si exceptii: unii dj din acele locatii nu lucreaza sambata sau duminica (uneori vinerea) tocmai pentru a putea merge la nunti ei personal, dar sunt putini aceia. Sa luam un exemplu concret: dj-ii din Porky's Timisoara (ca si asa a fost declarat cel mai bun local fara fite din Timisoara din sezonul 2010-2011) lucreaza sub obladuirea unor firme. Unii chiar au propria lor firma: cu incredere interesati-va acolo despre ei, sigur va pot recomanda unul sau mai multi dj pentru evenimentul dumneavoastra. De obicei, firmele mai mari sau mai serioase isi permit sa lucreze cu 2-3-4 locatii deodata. 
 
Un alt mod prin care puteti gasi un dj este pur si simplu sa-l cautati pe net sau sa mergeti la restaurantul la care aveti evenimentul. Seful de sala sau managerul localului ar trebui sa cunoasca unul sau mai multi dj. Insa nu este obligatoriu sa-l alegeti neaparat pe acela, dar puteti stabili in prealabil niste intalniri pentru a "testa" piata. Toti vor incerca sa va arate ca sunt cei mai buni, dumneavoastra nu va ramane decat sa alegeti. Nu trebuie neaparat sa va uitati la pret, un dj care vine la bani putini este suspect si sigur nu si-a platit licentele, iar cei care si-au platit taxele sunt in masura sa ceara un control. Asadar, inca e greu, nu?
 
Cum puteti negocia astfel incat sa aveti o nunta cat mai buna la un pret cat mai mic? Aflati in partea a doua a articolului, zilele urmatoare, tot aici!
 
Sfaturi oferite cu drag de DaSaint Events.
Opinii (1)
Pe fata din poza am ... | 13 iunie, 2012
Pe fata din poza am avuto sambata trecuta la botezul fiului meu. pot spune ca nu are nici o vaga idee cu ce se mananca meseria de dj. Sa purtat execrbil de urat cu invitatii mei, am zis la inceput sa ii dam o mana de ajutor si iam facut o lista cu melodii pe care nu vrem sa le auzim... gen meniaito,danzkuduro, rednex etc. pur si simplu am vrut ceva diferit. se pare ca am avut ghinion... a inceput cu un speach de multumire pe care nici nu la terminat, noi nici macar nu eram in sala cand la facut. cred ca era frumos sa ne fi asteptat si pe noi sa intram in sala. Incepea cu un gen muzical si cand vedea ca lumea se strange arunca o melodie de imi pleca toata lumea pe terasa... Va multumesc ca mi-ati oferit ocazia sa imi spun punctul de vedere.

Adauga opinia ta: